Monday, November 9, 2015

Keluarga besar

ini adalah antara keluarga besar kami
belum cukup ramai ni...
family ayahnyah
family maksu
dan juga family kitaorg

time nie ayahnyah buat makan2 ..
sup daging korban..gearbox...
walawehhhh... sedap.
tapi tak mkn byk pon ..jaga kesihatan kononnya.

dari kajang menuju ke gombak..
tak terasa pon jauh..sebab dah selalu sangat travel jauh2.

saya memang seorang yang rapat dgn semua ahli keluarga.
baik yg tua ataupon dgn yg muda.
jika saya tak dapat hadir mana2 majlis keluarga,
pastinya mereka akan bertanya kan saya.
wah... sayang korang sangat.
pastinya jika saya tiada suatu hari nanti..
semuanya akan merindui saya...celoteh dan gurau senda saya kan...
okay nangis jap :'(



nak tengok keluarga besar saya??
throwback gambar semasa raya aidilfitri.
penuh tangga umah opah..
abaikan suami saya sibuk selfie memanjang tu..hahha


Monday, November 2, 2015

Tudung siti murni




inilah antara koleksi tudung pilihan hati saya
namanya tudung siti murni.
mudah digayakan..sejuk je (materialnya chiffon)
pelbagai corak yg menarik.
pinless itu dah pasti
ada cekak getah bagi memudahkan pengunaanya.
jika anda berminat dgn tudung ini..
boleh la hubungi usahawan siti murni rina riz,
whatsapp 011-3983-9140

setiap keluaran pastinya exclusive !!
sgt2 limited....

dlm waktu yg singkat cuma perlukan sehelai inner ninja ,
selepas itu terus sarungkan tudung.dgn mudah je... tak tgk cermin sure gempak!!!!

birthday dinner

throwback 28 oct 2015
location grand millennium hotel kuala lumpur
celebrate birthday je pun :)
anyway tq pada suami dan anak2 yg meraikan birthday mama.
dinner masa tu..berkonsepkan makanan baba dan nyonya.
hurmm..okay juga.not bad...
ayam pok teh terbaik.
ada juga makanan lain.
sampai tak termakan sebenarnya .
selepas setel dinner..jln2 kat area bkt bintang.
pastu balik....






Sunday, November 1, 2015

Lirik lagu andainya aku bersuara

Chomel - Andai Hatiku Bersuara

Oh Tuhan berikanlah aku
Kekuatan menempuhi dugaan-Mu
Aku percaya ada hikmahnya
Di setiap dugaan yang ku terima

Andainya hatiku bersuara
Pastinya ia akan berkata
Cukuplah sayang aku tidak berdaya
Mengharungi segala sengsara

Berapa kali harus aku terluka
Barulah kan ku sedar
Cintaku tidak layak untuk dirinya
Mengapa masih aku setia di sisinya
Tidakku mengerti tidakku fahami

Seperti insan biasa aku ingin bahagia
Menyintai dan dicintai tiada duanya
Andai terlampau permintaanku ini
Maafkanlah kasih

https://www.youtube.com/watch?v=M82PjQpvD4Y

Persiapan menghadapi hari perkahwinan

Bagi bakal raja sehari,banyak perkara yang perlu disenaraikan ...
-hadiri krusus perkahwinan
-isi borang kebenaran berkahwin
-jumpa tok kadi bsama borang berserta dokumen
-tempah katering (sila buat food testing yea)
-pilih lokasi majlis (dewan)
-tempah khemah/kanopi (jika majlis dirumah)
-book kek kahwin (fondant atau fresh cream amat sesuai.jgn pilih topping buttercream.cair kek korang sebelum saat memotong kek.elakkan sponge kek.nanti mbazir je kek korang tak abis dimakan.heavy cake lagi sedap)
-makeup/mak andam (jgn book pak andam/kurang manis yea)
-henna pengantin (simple jgn padat sgt tgn tu dilukis)
-pelamin (bincang dgn family konsep perkahwinan yg korang impikan)
-doorgift (skrg mcm2,pelik dgn tak je doorgift yg diberi.yg penting elakkan pembaziran)
-baju pengantin (jgn yg menjolok mata,jaga aurat)
-juru gambar (tgk review,jgn la book yg jenis tak buat kerja.abis duit korang nanti.sampai ke sudah gambar kahwin/nikah tak siap)
-pa system (penting bagi memeriahkan majlis.)
-kompang (ini kalo ada mmg gempak.tapi lately byk yg pasang paluan kompang yg direcord.)
-silat pengantin (walaweh... sesungguhnya ia adat melayu sahaja.kalo ada bajet boleh je panggil budak2 silat)
-nikah (prepare duit upah nikah)
-tetapkan bilangan dulang hantaran supaya tak terlebih lebih. (less is more)

credit pada empunya pic..jumpa kat google ni..comel kan.


"Baraka Allahu Lakuma"


We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

From now you’ll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure

We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter

Let’s raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

بارك الله
بارك الله لكم ولنا

الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله

الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
Barakallahu Lakuma wa Baraka alikuma

Isu kehilangan anak

Rentetan daripada isu kehilangan anak..
merata2 ibubapa mengambil langkah berjaga2.
sinonim dengan kewujudan van putih,
viral di laman sosial seperti facebook khasnya..
terlihat ada sahaja yg melaporkan kehilangan anak.
semoga kita dijauhkan drpd mara bahaya dan musibah sebegini.

Must be extra careful,
jgn biarkan anak2 tanpa pengawasan ataupun leka dgn gadjet masing2.
anak2 itu tiada galang gantinya.

ehsan mr.google

Saturday, January 24, 2015

Scool jan 15

1st day disekolah
3 cerdik & 5 cemerlang.
Moga anak² cemerlang dunia akhirat .
Amin

Jan 15

Holiday at bayu beach resort.
Mandi manda
3 hari 2 malam.
Mak abah pon ikut juga.
Best.