Thursday, July 26, 2012

My First 'Give Away'

Pertama kalinya buat GA(Giveaway)
Excited :)
Anyway Bersempena bulan Ramadhan yang mulia ini,
Me (SHIMA) selaku pemilik Blog Story Mory ...
Nak menganjurkan giveaway utk semua blogger yg suka berblogging.
Ianya akan berlangsung sehingga berakhirnya Syawal nanti.
Terbuka bagi blogger di Semenanjung Malaysia sahaja.




Syarat Penyertaan Giveaway Story Mory :

- jadi Follower secara IKHLAS Blog Story Mory nie ;)
- buat satu entry bertajuk "JOM JOIN FIRST GIVEAWAY STORY MORY"
- copy dan paste banner GA (pic atas tu) ke dalam entry yg korang buat tu 
  dan link-kan terus ke entry ni.
- bila dah siap JANGAN LUPA sila tinggalkan link korang tu dalam kotak komen entry ni yea!
- tag DUA orang rakan blogger yg lain dan pastikan diorang tau :)


HADIAH???

Ianya MISTERI ....
Yang penting ikhlas dari hati ini ;)


PEMENANG BERTUAH

Pemenang akan dipilih sendiri oleh pihak Story Mory melalui proses LUCKY DRAW...

NOTE : bagitahu lar blogger yg lain juga ya...lagi ramai lagi meriah gitu . apapun 'selamat berpuasa' , 'selamat berbuka' dan 'selamat hari raya'.


Tuesday, July 24, 2012

berkongsi pengalaman itu amat bermakna...

tak sangka kan..dlm byk2 entry yg seringkali dibaca ialah post ttg pengalaman bersalin secara elektif czer
 http://mabellalisha.blogspot.com/2012/06/pengalaman-bersalin-secara-elektif-czer.html
ok lar kan..sekurang2 nya entry ma tu dpt mbantu  sesiapa yg sdg mcari info berkaitan.
alhamdulillah....berkongsi pengalaman itu amat bermakna...

tak caye? nak tgk tak?





Thursday, July 19, 2012

meningkatkan kesuburan

Untuk meningkatkan kesihatan kesuburan salah satu faktor penting ialah untuk menstabilkan pH dalam badan kita dalam kaedaan 'alkaline' - pH 7.38 - 7.4. 

Diantara makanan2 yg bolih membantu ialah sayur2, ulam2 dan buah2 citrus, 'deep breathing exercise', minum air mineral yg tulin atau air yg ditapis dicampur perahan lemon/limau nipis. 

Makan supplement logam yg mengandugi calcium, magnesium dan potassium. Cukup tidur dan tenang dari segala tekanan dan stress.

info :  Dr Hamid Arshat. (facebook)





 sharing is caring...rite???

Wednesday, July 18, 2012

Gambar kenangan semasa sarat hamil anak ketiga

nie pic yg ma suka sgt...time preggy baby wafii.


Sunday, July 15, 2012

Doa suami untuk isteri yg tengah lena tidurnya.

Doa suami untuk isteri yg tengah lena tidurnya.

'Ya Allah, sejukkanlah tidurnya setelah lelah & letihnya seharian mengurus keluarga.

tabahkan hatinya menghadapi segala cubaan hidup ini,
Ya Allah, tempatlah dia disyurgaMu yang terindah sbgai pahala atas keikhlasannya mengurus suami dan anak2....

Pembohongan itu mesti lah dijauhi

Semoga Allah Yang Maha Mendengar meletakkan kita di kalangan orang-orang yang berasa dirinya sentiasa hampir dengan Allah, dan Allah sentiasa mendengar semua daripadanya. 

Terjadinya pembohongan adalah kerana orang yang membuat pembohongan itu tidak merasakan segala percakapannya didengari oleh Allah. 

Kita tidak perlu kepada kata-kata yang indah. Apa yang kita perlukan adalah kata-kata yang dapat dipertanggungjawabkan di hadapan Allah dan manusia. Allah menjadikan setiap kata-kata kita terpahat di hati orang yang mendengarnya.

اللهمَّ صلِّ على سيِّدنا محمَّد وعلى آلِه وصحبِه وسلِّم

majlis kahwin azwan & ain

wedding dorang ni berlangsung time ma masih lagi dalam pantang..almost nak abis pantang juga lar.tak dpt nak tolong banyak..this event ma sponsor kek kahwin utk azwan (adik lelaki ma) sedih juga coz sebelum ni dah janji nak buatkan kek kahwin utk dier.tapi tak kesampaian coz masih dlm pantang.

dalam majlis yg sama juga ,diadakan berendoi anak lelaki ma iaitu Muhammad Wafii Aufa.tq pd adikberadik yg turut sama membantu.kpd semua ahli keluarga yg hadir...tq juga :)

jom cuci mata jap dgn view all the pic yg sempat ma upload ni...okey ;)

debaran sebelum ijab & qabul...

alhamdulillah.....

me yg masih dlm pantang..merenjis??? class dowh..

me n my lovely brother....azwan
helooo......

me & acik wanie

adik lelaki ma yg bongsu...azhar.

kek....belah perempuan..belah lelaki lupa nak snap pic..

goodies utk marhaban

me,opah,ayang,abil n mak..purple kitaorg ..hehe

atok..mohd room ...

yg dukung wafii time berendoi is my sis in law/kak ita...senyum lebar abi..

oppsss..ape lar bonda..dukung wafii tak betul..nasib mama nampak n tegur..

senyum pgantin..

:)

;)      
byk pic..tapi cukup kot..nak tgk byk kat facebook ado yea...

my baby boy..wafii



muhammad wafii aufa....