Thursday, January 19, 2012

Mencintaimu...

Bagaimana rasa CINTA korang pd suami setiap hari?
Adakah makin menebal atau kian menipis....
Satu persoalan yg mudah je sebenarnya.

Like me..i love him so much.
bila sms atau abi col....kitaorg mcm time bcinta dulu juga,
means sama mcm belum kahwin..
kadang2 i will text him a msg..
kalo korang baca sure tergelak punya.

Menjadi seorang isteri dan suri rumah sepenuh masa nie,
kena byk tolenrasi...
kita kena bijak tangani keadaan dan situasi.
Tidak dinafikan...ma nie mmg mulut bising,
yea lar mana taknye....
if tak bising...tak jalan lar semuanya.

Displin,adap time mkn,adap dgn org lebih tua...
anak2 kena pratikkan dari sekarang.
yup....no tv time mkn okey..
pantang ma.
abi plak..kadang2 ma ajak dia ke dapur,
bukan apa...kena juga kita ajar suami keje dapur.

Ma ingat lagi..
abi penah wat telur dadar..
dia gi letak keju punya banyak...
adoi..sape nak makan :( loya tekak.
anak2 sampai kata...
"apa yg ayah masak ni????"
hahaha....
"alah...mkn je..nie special ada keju,lagi byk keju kan lagi sedap"
alasan abi tak nak blajar masak is....
"mama kan hebat..masak apa pun sedap!!!!!!!!!!"
ok fine...speechless..

me n hubby kalo org tgk mesti kata..
asyik pot pet pot pet je..
tapi kitaorg bahagia :) amin
yg tak kenal hati budi kami suami isteri nie,
akan cakap...kasar nye ko dgn laki ko tu....
gitu plak???
well jgn hipokrit kawan..
ada pasangan yg dpn org ,
cover line tak sudah...
sayang mayang..
bila kat umh...
periuk belangga pun terbang.

konkulusinya disini..
moga kita ikhlas dlm meniti hari2 bsama insan yg bergelar suami.
syurga kita dibwh tapak kakinya.
jgn menduakan suami....
jgn sihir suami supaya sayang kita,
tapi jadilah isteri yg mjadi kebanggaan suami.

air tangan kita,
adalah rahsia kebahagiaan rumahtangga :)

No comments: