Tuesday, September 13, 2011

my new make up

uols nak tahu???

hahhahaaaaaaaa.....

ni ha...bedak sejuk.



WHY????

coz byk jerawat naik..maybe coz of my hormon okey.
masa tgh preggy ni mmg mcm2...
ari2 setiap malam sebelum tido ataupun sebelah siang after mandi,
sure kena tepek bedak ni dulu.
rasanya sejuk..nama pon bedak sejuk kan!!
anak2 ma pon tepek sama kat muka dowang.

after amalkan guna bedak sejuk ni...
ok lar..nampak dah kurang jerawat seakan ruam ni...

teringat time sekolah rendah dulu..
ma tgk opah ma buat bedak sejuk ni..
bila dah bancuh sedia utk di titikkan supaya mjadi bentuk..
guna daun ape ntah..wat mcm corong pastu titik2kan je lar atas alas.
tunggu kering then dah siap..
if nak wangi letak bunga rose time nak simpan dalam balang/bekas.

dan yg paling penting bedak sejuk ni selamat
takde bahan kimia....so tak perlu risau yea.
usha artikel bwh ni...

No comments: