Monday, July 25, 2011

tetiba

sabtu malam ahad....tetiba nak mum laksa.mlm tu wat kuah....nxt morning kuah pun dah pekat.sedappppppp...hheeehee.tapi dah abis mum on sunday baru ingat nak ambik gambo..ape kes.
ek eleh....rahsia wat kuah laksa is....even dah blend isi ikan kembung/sardin kena add juga isi ikan sardin yg dlm tin dlm 1 tin blend.baru kuah pekat....okey...mmg tak plan pon adik2 dgn mak abah nak dtg.pagi ahad adik ma..azah msg kata mak nak dtg...kena masak lunch lar..kan ;) nasi putih,tomyam ikan bawal,sotong grg kunyit & kcg buncis, sambal tempoyak.........fuhhhhhhhh...mak mkn bertambah...pastu layan mkn laksa.mak ckp..mak aiii pekat kuahnye..sedap.aiyaaaaaaaaa...kembang tau :P nasib tak koyak suar.hahaahhaaa...hujung minggu yg best.pastu adik ma n my mak request to have apam polka dot...tak mghampakan dorang ma pon buat kan lah 200biji utk dorang bwk balik...mak kata mau singgah umah acik..adik pmpn ma yg bongsu...ma tapaukan laksa n apam polka dot utk dia layan...fav dia.cian lagipon adik ma tu baru balik keje...dah nak ptg sgt baru adik lelaki ma plak dtg dgn tunangnya..relakssss laksa ado lagi tu...tunangnya ain bwkkan ma mangga epal.sukaaa!!! tq ain.nxt year dorang ni married.......time tu pening la kepala.byk urusan.....biasalah kerja kahwin.....but i love it okey.uols nak tahu brapa pket laksa??? 3peket laksa yg dah siap guna tu...malas nak guna laksa yg kering tu..kena rebus..lama..mana boleh tahan.laksa best..heheeeeeee.....
sory yea,,,entry kali nie citer pasal laksa i yg marvelous tu..................

No comments: