Thursday, June 30, 2011

blajar

maloo... (ayat dhea-pinjam yea cyg)
miss naddy mahu blajar wat kek ...
katanya mau jadi biz women mcm ma juga.
hahaa.........tapi tak salah kan....
learning process never ending..rite.


anyway cik wada ada tanya pasal iphone /dslr cake...
tak sempat lagi mau reply...
tapi kalo baca my blog nie...
boleh je yunk...nanti shima bagi sample design.
bz lately...(bila yg tak bz asyik tido je-mau cover balik tido yg tak cukup)


however..i love uols yg slalu support ma.

LOVE ~ SHIMA ;)

Wednesday, June 29, 2011

rambut tinggi

time tgk pic ni kat hp Abi...wahaha...gelak siot.mana tak nye teringat kartun mr.bean.
anyway...Abi dgn royal guard dari oversea..england kot.

seringgit je


 abil kiri.
 qalisha tgh.
 dina kiri.
 nabilah yb baju pink/tudung pink.
tgh abil.....paling kanan qalisha.
yeah yg ni dina (mangsa buli) sellau kena kenyek dgn mama shima.hahha...
dina naik kapal lanun tu....

semua mainan gerak-gerak dan goyang-goyang ni juzmasuk note RM1 kertas....

say smile......


nie si adik yg suka melaram..dia siap sendiri....tgk2 time toleh kebelakang dlm kete..adoi mak bsiap mgalahkan nak gi jalan2 jew.walhal teman mama gi antor kek jew.wahahaaaaa...mcm biasa qalisha ni sure tido nye dlm kete....nanti dia bgn tup tup dah sampai balik ke umah...hahaa.bila bgn tido dia tanya dah sampai ofz ke mama?lawak giles..."dah balik dah pon dik,sape suruh tido...hikhikhik"

Thursday, June 23, 2011

puasa

ramadhan dah dekat..
pastu syawal.
bln puasa ni..tak boleh bagi hubby gi selalu bazar.
coz what..nanti abis diborong semua jenis kuih.
ma mmg tak arr..manis tak brapa suka.
but kerabu time berbuka...sgt best.
kan kan kan...
lagipon buat kerabu tak susah pon.
tapi tahun ni kesian plak kat mak...dah sah2 berbuka sorang2 kat umah.
acik dah tak stay dgn mak..
setelah bkahwin stay dgn mak,,pastu kenalah pindah..
rasa life sendiri..
adik2 lelaki ma plak..keje...balik lambat.'abah pon keje...
balik sah2 pas time berbuka...
aduyai cian mak..
dulu ma dgn mak jarak umh dekat2 je...
now udah jauh2 tu...
anak2 ma pon dah scool ..so masa tu clash..
weekend depends gak..if tak bz ma gi umah mak.
masak tghari...masak utk minum ptg...
time tu mak dok je..tak yah tolong
angh boleh buat (angh coz ma ank no2)
ini tak kalo yg lain dtg...asyik dok kat hall je...
takpon tido..
biar mak wat keje sorang...
beart kaki tgn sungguh..malas..
ishhhh..tahu mkn je.
tapi yg pantang ma kalo ada adik beradik mak dtg...
kira my aunty lar..ank2 dowang pon masih sekolah...
ada gak yg kecik sebaya qalisha..
bwk lar mainan sendiri..ni tak mainan ank ma gak yg direbutkan...
urghhhh....siap nk bwk balik lagi...adik n kakak bengang lar kan.
pastu siap2 marah anak2 ma.."lain kali jgn bwk mainan..."kata my aunty.
ek eleh...ingat ko nye sound je kan..silap besar lar..
ma sound balik je...padan muka.trus diam.
yea lar ma kan nak masak..bwk mainan supaya ank2 ma dok diam..main.
jenis kedekut..takmo beli anak mainan..tapi main mainan ank ma sampai rosak.
baru je beli walkie talkie....boleh dihempas dek anak my aunty...
seyes bengang oke...
pas dari babak tu.....
tak kuasa nk melayan gila org.
lagipon dorang tahu ma jenis yg sound tepat if i dont like...

iklan bsama cocoa...

1.Membantu mengimbangi hormon

2.Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut

3.Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit

4.Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung

5.Melambatkan proses penuaan

6.Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri

7.Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah

8.Mencerahkan kulit secara semulajadi

9.Memberikan tenaga

10.Membantu mengurangkan keguguran rambut

11.Melancarkan peredaran darah dalam badan

12.Mengimbangi berat badan

13.Meningkatkan daya penghadaman

14.Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot

15.Melawaskan pembuangan air kecil dan besar.

Semua wanita berumur dari 20 tahun ke atas boleh mengamalkan pengambilan cocoa collagen ini.


Khasiat Cocoa Collagen Power Plus bagi yg dah berkahwin

1. Menjadi SUPER POWER ...
2. Mengetatkan vagina
3. Yang monopous insyaallah ada pelincir
4. Yang bermasalah dr segi pelincir insyaallah selesai masalah tu
5. Hubungan suami isteri lebih intim ...
6. Yang dah bersalin, pinggul kembali kecik. Kemas .. tulang pinggul rapat.
Biasa dh bersalin pinggul akan lebar.
7. Tambah air susu bg yg menyusu
8. Bantu mengecutkan rahim
9. Repair rahim yang bermasalah. (utk cyst, fibroid jgn bergantung pd CCPP.
dptkan rawatan doktor)
10. Membantu mudah lekat (mengandung jika dh smp rezeki insyaallah)
11. Memperbetulkan kitaran haid yg lebih teratur
12. Keseluruhan badan bertambah kemas/menarik/reshape
13. Yang peha besar --> Cocoa Collagen mengembalikan bentuk peha bertambah menarik
14. Kulit cerah dari dalam
15. Kulit mulus, gebu
16. mengurangkan jerawat
17. Parut jerawat insyaallah hilang
18. Mengurangkan jeragat
19. Tenaga/ tak letih/ tak mengantuk
20. Celahan pelipat (peha, ketiak, siku) semakin cerah
21. Tumit pecah2 bertambah licin
22. Mengurangkan rambut gugur
23. Body menggeleber lepas kurus ... push up balik
24. Masalah resdung berkurangan .. blh makan macam2...
25. Hormon stabil
26. Perjalanan darah lancar
27. Jika gemuk air .. leh turun berat badan
28. Seimbang berat badan
29. Mengenyangkan
30. Kencing lawas
31. Lebam bawah mata less
32. muka glowing ( yang ni mesti ramai yang suka)..
33. Hilang lenguh2 sendi
34. Lancar penghadaman
35. Merangsang pertumbuhan sel baru/antikedut
36. Memontokkan dan menegangkan punggung dan payudara
37. Melambatkan Proses Penuaan

Khasiat cocoa collagen power plus untuk anak dara

1.Whole Body bertambah kemas/menarik/reshape
2.Yang peha besar --> CCPP reshape size peha bertambah menarik
3.Kulit cerah dari dalam
4.Kulit mulus, gebu
5.Jerawat less
6.Parut jerawat insyaallah hilang
7.Less jeragat
8.Tenaga/ tak letih/ tak mengantuk
9.Celahan pelipat (peha, ketiak, siku) semakin cerah
10.Tumit pecah2 bertambah licin
11.Less rambut gugur
12.Naik seri pengantin ...
13.Body menggeleber lepas kurus ... push up balik
14.Masalah resdung berkurangan .. leh sebat macam2...
15.Hormon stabil
16.Perjalanan darah lancar
17.If high water retention .. leh turun kg
18.Seimbang berat badan
19.Mengenyangkan
20.Kencing lawas
21.Lebam bawah mata less
22.Muka glowing ..
23.Hilang lenguh2 sendi
24.Lancar penghadaman
25.Merangsang pertumbuhan sel baru/antikedut
26.Memontokkan dan menegangkan punggung dan payudara
27.Melambatkan Proses Penuaan (awet muda )



nak cuba...tak rugi tau.harga berpatutan okey :) email szcutesweet@yahoo.com utk order.

shoes~oxford.

dhea oxford shoes-ivory
dhea oxford shoes

OMG.........this morning i had been view this video.
my daughter said...is that aunty dhea.
we know her..mama friends is it???
hahhaa..yes my dear.that's aunty dhea.
we wish her luck and all the  best......
nice video introducing her new collection..ivory.

(dhea video in english so entry yg nie english kan lar skit bahasa tu..hahaa)

cinta

lagu hazama mjadi pilihan..uols suka tak?
wahahaa...(support lar industri seni tanah air) :P
what so ever.... (ayat qalisha anak mama...pinjam ok)
then pic dah tukar...hehhe
ok la dari mjamu mata dgn pic yg sama je kan.
ahahahhahaa..

itu pon malam tadi update segalanya...
tu on blum setel semua..hehhe.

Wednesday, June 22, 2011

my

itu yg korang akan dgr everytime view my blog.. (kalo speaker tak on takde nye dengor)haha
lagu my endless love..mmg nak tukar lagu lain.juz tak sempat je.
gila suka lagu kat blog ko nad mrs.pelik
katanya tajuk lagu YOU...jenuh cari kat internet siot..
tapi TAK JUMPA...i nak download mp3 lagu tu..alahai..
tolong lar wei...usha kan (nad ko cari lar sape nyanyi lagu tu beb..plzz babe)
terbaik..versi boboy (ahaks)
seyes jatuh cinta dgr lagu tu
kalo stress open blog nad..
pasang speaker kuat2...yehaaaaaaaaaa :)
terus COOL je...
tapi tak semua citarasanya sama kan.....
ada yg suka lagu lain2 genre..
tapi nad dgn ma suka benda lebih kurang sama jer.
mcm rossa..i like rossa song..same goes with nad.
hahha............kan...kan...
saya rindukan kwn2...nasib lar ada fb..ada blog...
boleh gak masing2 tahu ..whats is going on...
tapi yg penting kebhagiaan kita.
jgn lupa kwn2 okey....coz saat duka gembira we want to share with each others
walau ada yg tak dpt dishare bsama...namun...at least kat blog kita boleh luah apa kita suka.
follower..follow kalo suka..if tak suka...dok diam2 je lar.
u know what if kat fb..if silap tulis je or org lain salah mentafsir ia seakan virus...
yg menyerang sesiapa sahaja...
like say if i'm talking about someone else..
tapi org lain plak yg terasa..yg tergigit lidah..ishh takmo lar mcm tu kan.
sometime i write : today masak kari ayam okey....
ada yg sebuk kaki kecoh..ckp kat hubby...eleh mer..bini ko masak ayam kari pon nak post kat fb.
HELOOO....thats my fb ok...if tak suka jgn la be my friend at mine fb kan.
:P tkmo kwn baru tahu...
dah sah kat status dlm kotak tu tulis..
APA YG ANDA FIKIRKAN...
kecoh lebey..jaat mulut tol.
takkan u expect me to write : ari ni meeting dgn perdana menteri ,ptg ke cyberjaya melawat tapak projek.
aiyokkk mahu korang terkejut kan...WHATEVER..
HHAAAAHHHAAAAAAA
manusia itu punya 1001 perangai...
kalo pic kat karaoke pegang beer tak plak korang nak kecoh..siap komen...babe u look gorgeous.
..euuwwwww...walhal dah sah2 ko tahu pmpn tu agamanya islam.
okey,,,stop meraban..
now cite pasal my babe..adik si qalishah dpt no1.time exam aritu
alhamdulilah.....
si kakak nxt week baru tahu...i dont want to push her..lets her learn slowly.
at least now she can read story book.tq ALLAH..terangkanlah mata hati anak2 ku.AMIN.
adik sgt baik dlm mghafaz aya2 lazim...surah2.
subhanallah..she even can remember ayat kursi n ayat 1000 dinar.
qalisha did teach her sister...both of them always help each others.
mama syg sgt kakak n adik...juga ayah.love u bie...

moga allah senantiasa...bersama kami dlm memberi hidayah dan petunjuk.AMIN.

monyet

berukband ni ha....
myakitkan hati je
celcom hampeh ke daun tol...
bayar RM108 sebulan..tapi HAMPEH...
adoi mak...nak wat keje semuanya hangggg!!
pastu tup tup fb plak tak boleh buka.sadis betol kan.

Akaun Tidak Boleh Guna Sementara Waktu

Akaun anda tidak dapat dicapai buat masa ini disebabkan masalah dengan tapak ini. Kami berharap agar masalah ini diselesaikan dalam masa yang singkat. Sila cuba beberapa minit lagi.

jgn langsung tak boleh nak buka fb sudah..naya je.ishhh

ntah bila nk tukar berukband yg lain...maxis ke..tgk lar nanti.
lagipon bukan slalu wat hal.pun.
but sekali sekala tu yg myakitkan hati...olalla.


fb mmg slalu biar on9 ke...even tuan empunya takde kat dpn lappy.
so jgn plak kata i tak nak respon dgn uols okey...
hahhahahhaaaaaaaa..

Monday, June 13, 2011

collagen

dah nk 30 ni....
must ambik supplement.
a few produk dah diambik setiap hari...
latest cocoa collagen power plus.
sedap oke...byk kesan positif..
montok punggung..breast pejal,
tumit kaki tak pecah...
seyes byk lagi benefitnye...
nak tahu lebih silalah google ya..
anyway...

kadang 2 rasa mcm cepat nye masa berlalu..
umur bertambah dari tahun ke tahun...
now 28...lagi 2yrs 30...aiyokkk
byk yg perlu dilakukan..
byk yg perlu diperbaiki..
sikap tingkah laku..
amal ibadah ku..ya allah..
kita tak tahu bila ajal kita kan..
mcm ex ofizmate...arwah adleen..
baru 35 mcm tu ..dah pun pergi bertemu ILAHI.
terlibat dlm kemalangan di alor gajah,melaka...
subhallah...moga arwah tenang di sana..dan dilapangkan kuburnya.AMIN

so kalo dipikirkan...
byk yg aku masih lalai dan lupa..
syurga dunia tak kemana...
akhirat juga perlu diseimbangkan.
dulu bolehlar nk pakai ketat2..free hair..not now any more..
time bday beberapa thn yg lepas ..mmg aku dah nekad utk fully bertudung ..
walau kemana arah aku..
setiap tahun tiap kali ulantahun kelahiran..
itu adalah masa yg tepat buat kita melakukan sebarang perubahan..
tambahan dah kahwin...dosa isteri suami yg tanggung..
cian suami kita kan......
elok2 boleh masuk syurga..tak pasal...
sebelah kaki masuk neraka..nauzubillah...
bila tgk realiti kehidupan...
perhati dan halusi setiap sudut...
mginsafkan kita oke..
lately byk perkara tak terduga terjadi...
kalo pikir dlm2 takut kan...
itu sebab kita kena berubah demi diri kita sendiri...


yg buruk itu dtg dari diri yg kerdil ini..
yg baik itu sesungguhnya..
datang dari NYA...

selamat beramal..........

Thursday, June 9, 2011

scool holiday???

tak gi mana pon..juz bwk anak2 jln2 kat mall je..
gi makan....makan.
dek kerna terlampau pack dgn order dari cust.
tq kakak..adik n abg yg slalu ada utk mama.
love uols so much...
tak terkata dgn bicara dan kata2..
tapi setel keje ma slalu spend time dgn anak2..
time keje...anak2 paham situasi mama..
bak kata si kakak " adik jgn bising mama perlukan ..KETENANGAN."
takpon kalo mama tertido kerna kepenatan...
kakak selalu pesan kat adik..
"jgn pasang tv kuat2 ,cian mama penat..nak rehat"
TERIMA KASIH SYG...
kadang2 bila tersandar kat sofa...
anak2 picitkan bahu mama...
sweet kan..
alhamdulilah....
tapi bila kuar (mama blanja kakak n adik oke)
tak kisah lah..apa yg aku buat skrg pon utk dorang juga,
utk ekonomi rmhtangga kami sekeluarga....
hehhee

whatever..

love uols selamanya.

alhamdulilah

terima kasih YA ALLAH...
atas segalanya..
aku bersyukur...
moga dgn apa yg aku ada skrg..
dgn apa yg telah engkau beri...
tidak membuat aku terlupa..
tidak membuat aku berpaling..
dari MU.

sesungguhnya aku tahu,
setiap yg tertulis itu adalah yg tersurat..
demi Allah...
aku mahu berkongsi dgn yg tak mampu..
Insyallah niatku yg satu yg belum terlaksana...
akan terkabul jua nanti.
cuma mencari masa yg sesuai.
apa yg kita ada skrg bukan milik kita semuanya...

Setiap bening waktu aku tak mahu lagi melihat kebelakang,
pandang lah kedepan dgn tekad dan azam...
bersusah -susah dahulu..bersenang-senang kemudian.
masa itu selalu mencemburui aku...
bagi aku masa itu emas...
jgn sia2kannya,
manfaatkan lah ia sebaik mungkin.



Coretan Hati..Nukilan Sanubari,
shima azmir.
june 2011.

**terima kasih kerana sudi membaca coretan saya ini :) .