Friday, April 22, 2011

APD

prepare brg2 utk mlm ni project...apam polka dot 600biji.euwwwwwwwwwwwwww......mgedot nye nanti dgn sabar....mula2 5 dot..pastu 4 pastu last 3dot je...hahha.ada yg order utk kahwin dan makan2 kata my cust.hehehe.....skit lagi kuar mau cari filling blueberry ;) n choc....

setel delivery sok baru buat kek bday mak ;) hehhee.......

cuci mata dgn APD yea ...


100biji RM25...je..hahahaa ;)

Wednesday, April 20, 2011

mata hati............

ari2 setiap pagi selepas breakfast ,NO TELEVISYEN....NO CARTON...
time mgajar si kakak mgaji...IQRA
risau juga lar,coz kakak ni slow skit...
kalo si adik mgaji plak...mak oii mcm lrt laju je cepat nak habisnya.
ntah lar focus kakak asyik merewang - rewang je...
tghari ada blajar mgaji dgn cikgu mar,
malamnya pulak dgn cikgu ton..

abi ada sembang dgn cikgu ton ..
baya mak ma juga lar,
lastnya cikgu ton minta bwkkan air dgn kismis..
utk penerang hati katanya..

insyallah..agar kakak lebih lancar mngaji nanti.
maybe ma sendiri kurang doa minta di terangkan mata hati anak2.
asyik minta yg lain je....huhuhu
after this i will never forget to pray and ask Allah.
at the same time..usaha juga la kan.
AMIN....

mcm ma form3 dah qatam alquran...
so time kahwin ma tak buatlah qatam alquran.
wah..dulu  ma blajar mgaji dgn opah...garang ;)
ada rotan..ishhh..sakit tau kalo kena.
cara dulu dgn skrg pon dah berbeza..
tak semuanya kekal sama..
tapi kita sendiri kena rajin usaha.

Tuesday, April 19, 2011

baby feet

macaron ....kalo nak tahu jadi ke tak?
baby feet akan kuar.......alhamdulilah.
my macaron ada baby feet ok..........yipeeeeeeee

sory la kualiti pic kureng...guna hp camera jerk.(nak dslr)..urghhh...
hahaha..............
so ini lah macaron...versi shima.ok tak????

Monday, April 18, 2011

event utk mak

birthday mak coming soon...this weekend je :)
dah plan jugak lar ....

Menu
~Spaghetti Bolognese
~Nugget
~French Fries
**kalo bujet lebih boleh lar tambah menu ;) wakkaakaka

Dessert
~Apam POLKA dot :)

Cake
~Pandan Layer Cake ataupun Choc Moist Cake.

DRink
~Air Orange Sunquick

event ari ahad...tapi ari jumaat/sabtu ma busy sgt....penatnye nanti.
tapi utk event bday mak.boleh je la.time ni la kumpul adik beradik...
mak kata " tak payah lar bazir duit ...buat bday mak."
"eh..mana boleh,bday mak kenalah celebrate,,,bukan selalu pon kan..."

ikea lagi

jumaat lepas pas hantar castle cake kat customer di desa sri hartamas...lapar giler.then trus ke ikea.layan apa lagi kan..yayayya meat ball again.hahhaha....pic tak snap..sebab sgt2 penat tkde mood...uewww.ma try layan salmon ikea..ok lar.tapi fav tetap meatbal ok.abi je order nasi ayam ikea..(rasanya biasa je).ingat nak singgah umh mak...TAPI..warghhh ada satu set cupcakes yg belun setel utk hantar sebelah mlm ke area ampang.dusshhh lupakn hajat ke umah mak.terus balik kajang..abi ma nie tak boleh pergi tempat tak biasa pergikalo hantar order...mau sesat larat.dah pernah kena sekali dulu,walhal ke sri rampai tu jerk.aduyai...sumpah tkmo abi yg wat delivery except location yg biasa abi pergi....tapi abi byk support ma.tq syg ;)

tau tak kalo ma sakit bdn atau lenguh2 selau urut guna safi kunyit oil/minyak kunyit safi........uols cuba baunya..mmg menenangkan,botol kecik RM3.90  jerk.kulit lembut je.sgt syok,cuba lar...mcm baby oil.cuma bau nya sedap.


Friday, April 8, 2011

kerja

abi col and kata..mama ada vacancy mahu tak??
kat mana...prince court.ada GSA..
guest service assitant lor.like PKP jugak la.
basic je 2000 ++ mcm tu.
recommendation by our friends actually..
hmmm..nanti lar bie.
hati berbelah bagi sebetulnya..
kalo pikir bonus hujung thn melompat nak kerja..
hahhaa...tapi takmo lar...takut tak terurus ank2.
bape bonus?? 8000-9000 mak aiii....giles tol.
lastnya ma suruh hubby yg gi submit resume apply concierge kat situ.
kot kot dpt offer bagus...boleh lar kan...kena pikir elok2 jugak.
abi keje kat gmkl pon dah mkn tahun...resume satu hal..
abi tak pernah ada resume....huhuhu,
ma dah buatkan semalam resume abi.
printer....print...ink abis :( hampeh
save pendrive print kat bussiness centre je lar.
gaji tinggi coz company ni kuwait punya..

Fan Page

my fan page Fan Page SzCuteSweet CupCakes....kenapa?walhal ada dah fb utk biz cupcakes tu...
senang guna fan page....ada logo baru dah pun dijadikan pic profil, nice tak???ok lar kan..

i love it............hehhe..puji diri sendiri.
thanks to all yg slalu support.ok.syg korang ;)
masih blajar guna fan page..pening pale dowh.hmmm..tatata

kesibukan tapi masih lagi update

dah beberapa hari tak usha blog..
baca blog pon tak sempat.
nasib blog di alam maya,
kalo tidak dah penuh dgn semak samun.
byk cite dari kwn2 kat blog masing2.
manis nya si nad dgn tudungnya,
si lysa yg senyum tapi didalam hati tiada sape yg tahu.
namun begitu, happy utk azue.mengandung dah dia.gud job babe.ahaks

saya??pegnant???mau...tapi belum ada rzki lagi.
kalo diizinkan mau bby boy :) insyallah...
hikhikhik...tapi sgt lama x pegnant,CUAK ok..
hahaaha....bila main dgn baby kwn,urghhh seyes mau BABY.

sudah jgn mengarut....lalu ke?tanya pd diri sendiri,
Allah Maha Mengetahui...sebab itu belum masanya utk aku,
punya baby kecil... sebab tu sampai ari ni Qalisha ,
panggilan manja nya Baby...adik dah besar MA,malulah kwn dgr...olalala

Sunday, April 3, 2011

MeatBall @IKEA...sedap :)

ari sabtu abi cuti..so jenjalan lar pas jumpa cust.Ikea tempat yg paling dekat ,so mkn melepak shopping kat situ...mmg agak tergesa juga lar..coz plan nak ke jln TAR,beli kain pasang (anak2 + mak) utk wat baju kurung.dari jln tar ke umh mak plak..trus hantar kain kat tailor.ok yg best kain kakak n adik ada extra dpt buatkan baju si kecil dina (anak adik ma-azah)dpt 2psang yea...

tapi lupa satu perkara..sabtu ada pasar malam kat situ.org ramai sgt2.menyesal..sumpah tkmo gi ari sabtu dah.(padan muka sendiri)selepas beli kain 3pasang..opps sori tak sempat snap pic,gi MUaz beli tudung(anak2 + utk mak & diri sendiri) kat situ pon ramai org :( padat..tq abi tolong que kan utk mama.

usha brooch..yea saya beli.cantik....belikan mak punya sekali.oh ya!!!ma beli henger bulat2 utk letak tudung2 ma dgn kakak.yeahhhhh...jimat ruang.RM8 je hanger tu.

bulan depan baru beli kain pasang utk ma dgn kain baju melayu utk abi.
alhamdulilah rzki murah...tq ALLAH.dpt bantu abi skit2 :) ,aritu gi tmpt supplier baking....byk tools ma beli.cake decorater mmg gila tools.sekali beli bukan 10 ringgit ,over hundred ringgit.

SEKIAN ya....layan pic yg ada nie ;)
love u all..muahhhhhh
kenapa adik wat mata mcm tu????
lapar sgt agaknya..hahhaa.
spagetti Ikea - RM3 (murah je!!!)



 yg nie ma punya 15biji---time ambik pic dah telan 2biji ok............wowooo wee...yummy.berbaloi.harga tak mahal pon...........kalo nak lagi jimat jenis yg mkn skit,order lat set kids.


 yg nie  ..mmg suka minum strawberry soft drink.pastu tak lap mulut,trus tingal misai warna merah.actually gi ikea tak jauh mana pon..ikut jln plaza phoniex, then ikut highway.dah sampai :)

 si kakak.......10biji.makannye juz 5biji..lain abi abiskan...katanya kenyang mama.aah meatball tu padat syehhhhhh.mkn skit je dah "burpppppppppp"....kenyang.
 set plate dgn cutleris yg bwarna warni...amat menarik.sempat juga beli pinggan ,mangkuk,cawan,sudu & garfu set mcm ni kat IKEA.biar dia syok mkn kat umh.....kakak layan je.
abi pon layan mkn meatball..tapi yg 10 biji je.....ma punya yg 15biji. (pastu padan muka sendiri,rupanya mkn skit dah kenyang max 10 biji...lain mkn dgn paksa.coz tak nak mbazir.nanti en,setan yg tumpang mkn) euwww

mcm2 ada...pilih je.hahhaa :) meatball my fav..sgt tamak....tapi air beli 2cup je.coz boleh refill kan.wat apa nak mbazir.ingat nak bwk mak sekali tapi mak kuar gi umh org kahwin...tkpe lar nxt time.ni pon melepak makan kat ikea setelah deLiver customer punya order..area situ.alang2 dah tghari, wajib lunch ok ;) LAPAR...



yg nie lar cupcakes tu.....sgt geram dgn barney & friends....CUTE :) all design request by customer.
cute tak????