Tuesday, January 11, 2011

kete dan parking???

ari ni ma ambik ank kat sekolah kul 6.30pm si kakak kuar.mcm biasa ma cari parking.(byk giler yg double park,pastu bersimpang siur plak)sabar je la.fine lantak korang!!!selepas ambik kakak,kuar parking then........siot!!!bengong jgn parking tgh jalan boleh(which means hanya satu laluan je kat jln tu.kete dari arah dpn plak tak tahu nk stop..main redah gak.pastu dah jem.STUCK.. geram nye.waja dpn ni plak lembap tol nak reverse kete dia (kete yg park tgh jln tu lar -waja) apa lagi ma hon hon byk kali.paaaadan muka ko.jenis pemalas,asyik nk jln mudah tapi myusahkan org lain.mmg tak boleh blah.[chewah mentang2 dah terer bwk kete..ckp mcm tu plak]heran tol lar.SELFISH ...mcm ne nk ajar ank displin kalo diri sendiri tak betul kan [i'm not saying thats i'm perfect ok]

dulu sebelum ma berani nk bwk kete,huby asyik kena tukar shift dgn kwn kerja nye.ksian plak dgn hubby.then ma pelan2 beranikan diri bwk kete.yeahhhhh :) si ena ketot plak slalu bagi support.redah je ma/hahahaha..alhamdulilah so far ok je.dulu pernah sekali tersondol bumper tepi ketejiran yg park tepi jln.on that time bukan salah ma pon..coz ade kete yg parking jln sebelah reverse secara tiba2.sari kete ma yg kena sondol why dont ma sondol kete owang kan?hehehe..time dok kat pinggiran batu caves its happened.huby setel kan..ala bumper tersagt skit je.polish balik je kete jiran tu then its back to normal again.berkilat lagi tau.sejak kes ni lar ma cuak skit nk bwk kete.

lagi satu ma nk share kt sini mas ama mgandung nabilah anak 1st time tu pewot dah besar gak lupa bape bulan, naik kete bpak saudara hubby.huby tingal hospital jaga atuknya yg sakit/skrg atuk hj adam dah arwah=al fataihah.nak dijadikan cite pas isi minyak kete ntah tiba2 minyak mcm lekat.kete laju time tu,hampir melanggar benteng highway.ma kaku tak kata ape.nasib ade makcik huby yg dok sebelah tmpt driver sempat pusing streng kete.kalo tak ma tak dah ari ni.subhanallah...Allah TU MAHA BESAR...dari peritiwa itu ma amat2 lah fobia kalo naik kete yg dipandu laju.

my bff (naddy amat) knows about this...dulu bila keje MIDA..slalu ulang alik dgn nad.she drive,mmg berani mati tau naik kete dgn dier ni.hahaha..but the memory stil in my mind until now.pernah terlangar kete owang,kena saman...aduyai nad nad.mis u darling..kadang2 singah pasar malam baru dier hantar ma balik.we buy DINASOUR-rangka ayam..ahaks.our feberet tau :P she drive and ma akan suap dier mkn..mmg buruk lantak kan..kan...heheehe.we all tong tong duit minyak kalo kena saman kitaorg share byar sama2.[en husben yg tolong gi setel kan]

No comments: