Thursday, January 27, 2011

apa nie???


apa nie???
hahhahaa
gum paste helper...
all this really help me when doing sugarcraft.
utk letak kelopak bunga.

sape pernah tgk helper yg btanda 'A' tu...?
kalo kat ofiz korang ade..meh sini!!
drpd buang kan...
maybe utk org lain benda tu tak bguna.
but for me....BYK GUNANYA...
is called 'egg foam'..
susah gak nak dpt benda alah.. ni.
slalu ofiz yg ada shipping dari oversea ada benda ni.

 yg ni plak..tubby alphabet cutter RM62.00.
MAHAL...hukhukhuk..
tu sebab kalo korang beli cup cake ,
sebiji paling murahpon RM3.50
KENAPA???
all the tools mahal beb.
skrg ni mmg dah tak shopping benda lain..
selain tools utk gum paste.
hahha....org giler baking nie..
mmg sanggup abis duit beli tools.
contoh latest cupcake yg ada guna cutter ni..
mcm nie...


so now jarang lar ma guna hands utk wording...
love this tools...

Wednesday, January 26, 2011

manis kakak

gigi susunya satu sudah pun patah semalam.
time ambik kakak kat sekolah,
nampak tudung nya ada darah...
kenapa bdarah ni akak?
terus dia senyum sengeh tunjuk gigi..
lar dah patah...
tapi gigi barunya udah keluar separuh...
agaknya gigi baru tak sabar nk menujukkan dirinya..
itu yg tolak gigi susu tu kuar.

manis kakak..tanpa gigi.

mama sayang kakak...

Wednesday, January 19, 2011

basah kuyup

kesian dgn hubby!!!sampai je umah ...basah kuyup :(
gara2 gi KL beli brg2 utk wat gumpaste
(buat sendiri jimat modal/kalo beli mak aii mahal giler,
lagipon brg oversea ni tak terjamin halal haram sesuatu product)
gumpaste tu ape???
ala mcm tanah liat tapi dari gula,lebih kurang mcm fondant.
tapi bezanya gum paste cepat kering tu yg mudah!!!
tambahan cuaca agak lembap lately ni....
nanti lambat plak terbentuk...

hujan lebat sgt ..hubby kata jln kinabalu air naik...
kalo lepak tnggu hujan eda alamat banjir plak,
nanti langsung tak boleh nak lalu.
hubby naik motor je ulang alik keje,
coz kete ma guna ambik hantar ank2 sekolah.

THANKS bie..I love u syg ;)

Tuesday, January 18, 2011

bUsyyyyy

bz skit tu yg bape ari dah tak update blog..
tq ALLAH...murah rzki sampai mac.
insyallah utk bulan2 berikutnya.AMIN.
nie pon baru setel wat gum paste butterfly & small flower,
utk deco on fondant-set hantaran.
pasni rest then malam skit mula mguli fondant,
(stok yg ada dah nk habis).

even bz dgn rutin harian..ma tetap bagi tumpuan & perhatian pd anak2.

celebration among family members


HAPPY BIRTDAY -NUR NABILAH 7YRS.
doa mama dan ayah "moga kakak mjadi ank yg solehah,dgr kata mama n ayah.moga kakak terang hati dlm menimba ilmu serta bertambah pintar.pandai mgaji dan sentiasa ingat pd Allah kerna DIA selalu ada dgn kita.AMIN...

**BIG THANKS TO NENEK & MAK YANG (AZAH)...yg tolong mama masak aritu.kakak syg nenek dgn makyang..atuk juga!!!!tq kat acik n uncle jamil yg dtg even baru abis keje.(moto acik cun giler...)
thanks juga kat pk long n mak long yg dtg...serta all my cousin yg sudi memeriahkan bday kakak.pd acik ena tq...tq juga for the present.cyg acik ena.

ikhlas nabilah n mama :)

-celebration nabilah bday ni just dgn family members je.coz mama very bz (order szcutesweet pack) utk arrange big party.mcm ni pon dah penat giler :P BUT DEMI ANAK...mama will do anything.

Friday, January 14, 2011

Jalan2



kalo hubby off day..kitaorg suka gi lepak kat jusco Balakong.skrg ni malas nak turun KL.
jalan jem !!!bluewekkkk (kalo sangkut jem rasa mcm nak muntah).
pastu parking??? aiyahhh ..(korang faham kan?)
tapi sekali-sekala turun gak KL..(kena bwk duit yg byk!!hahaha)
tu pun kalo nak gi beli tudung.(MUAZ/pemborong)
(hubby slalu kata..tudung kan dah byk syg..)
"mmg la byk tapi bukan bie yg suka masuk mesin basuh semua tudung mama???"
(hubby suka ambik tudung dgn slumber tanpa bertanya.terlebih rajin.)
korang tahu kan tak semua tudung boleh basuh mesin....
HABIS penyek awning wei :P
kalo selendang ok lagi lar.



si adik @ qalisha...yg sgt tamak kalo time mkn.ns grg tom yam her fav.set nasi nie ada sekali udang tempura,telor mata kerbau & timun + tomato.RM 6.90...MURAH.sedap sgt.


si kakak @ nabilah...relaks je.coz mknan lambat sampai...she like western food.




Thursday, January 13, 2011

chenta hatiku



spa at home

ya ya ya...
kat umh pun ada mcm yg salun ada..
so buat apa habiskan duit dan masa.
buat je sendiri....
sauna,body scrub,facial ,face steaming........n etc..
jgn malas.(mcm rajin sangat!!!!!)
ape nak hubby beli kan...(eleh jimat kos sebetulnya)
kalo gi spa...hmmm paham sendiri lah kan.
seratus sure habis punya...
hahahahahaHAHA...(ketawa jahat)
bila dah berkeluarga ni...
ade byk lagi perkara yg perlu diutamakan.
tak mcm dulu..tak boleh nak beli ikut suka hati.
semua kena plan..MONEY PLANNING...
beli ikut keperluan bukan kehendak..
tapi kadang2 tu terlajak jugak :P
manusia tak semua sempurna...............

love in heart...

aku sayang dia...
dia sayang aku kah???

aku cinta dia...
dia bagaimana???

aku berkorban demi dia...
adakah dia menghargainya???

aku cuba mengerti dia...
mungkinkah dia memahaminya....

sudah jelas dia sayang aku apa adanya..
demi cinta yg terbina selama ini..
benih cinta kami mekar setiap hari..
namun andai badai dan gelora menghampiri..
KAMI??? tidak akan lari....
kami harungi sehabis daya kami..

aku dan dia,
cinta kami suci..terima kasih cinta.

hubby i love u sehingga ke taman firdausi...

Wednesday, January 12, 2011

Kerang ohh gatal

ena ketot la yg ajar layan mkn kerang bakar....
wei..sumpah sedap...GATAL???alah mkn je ubat pastu tido...
so ade sekali tu ma gi umh mak bwk kerang...tapi masuk microwave je!!
dlm 1kg lebih mcm tu...(tu je yg ade time beli kat kedai)
10 mint dlm bekas bertutup..then selama 5 minit tutup kasi buka ;)
sambal belacan pon dah ready (mesin je malas nk tumbuk pakai lesung)
hubby mmg tak layan lar kerang ni...
ma mkn dgn mak,adik a'a dan ewan.
PERGHHHHHHH...............SEDAP TAU...
marvelous....(tak tipu)cubalah...
tak sangka adik2 dgn mak layan mkn ..
lain kali angh bawak berkilo2 kerang.OK..

***beli kerang yg bersih dan yg tak berbau yea....baru sedap layan.

anak ramai blum tentu boleh jaga mak seorang..

sedey kan kalo kita diantaranya...but not me..
i love and do care about my mak.ok!!!
skung mcm2 cite...hal ank2 yg tak mgenang budi org tuanya.
ade yg tak mgaku mak..ade yg paling teruk hantar kat umh org tua2...
now u do that...then later ur kids will do the same thing.
they watch n learn from us as a parent.
nanti baru PADAN MUKA uols....

hujung minggu if bertandang umah mak...jgn lah dtg lengang kangkung jew ;)
pastu tolong mak masak...(mesti watkan sambal belacan)
adik2 dgn mak btambah nasi kalo ade sambal...
ade skali tu ma gi cabut gigi/and ask huby hantarkan umah mak ...
otw huby nk gi keje so he drop me there..tmn wahyu.
(cabut gg gaham yg tetiba sakit/sebelumnya gg tu pernah kena tampal,tp ade infection,tu yg skt sgt)
KLINIK GIGI ROSMAN...doc yg giler2.hahha..tapi lembut je keje nye.
kalo tak takkan dari kajang sanggup tahan sakit dtg ke sri gombak.
atas maybank je klinik tu.
>>back to the story...time ma dtg mak demam.
seram sejuk tgn mak...hurmmm, ksian nye..

ma buatkan bubur nasi dgn ikan bilis + ikan masin...
nasi dgn lauk lain pon ma masakkan juga..
siap je "mak mkn..."
bubur dah siap nie....sambil ketawa kecil
"mak nak mkn nasi lar..bubur??mak bukan sakit teruk angah!!"
ketawa besar satu umah...wakakaka..
mcm tu plak...
dgn suara sedikit merajuk..."abis sape nk mkn bubur nie???"
yea nanti mak mkn..katanya.

mak mkn bersungguh2 ...btambah2...
mak tu bukan ape bosan mkn masakan sendiri.
2pinggan nasi..pastu...
mak mkn bubur yg ma dah siap letak dlm mangkuk.
(rahsia bubur sedap letak daun ketumbar time nk mkn + bwg grg)
2mangkuk you mak i mkn....hahaha..tu dia!!!!

pastu lepak2 kat dpn umh smbil di hembus angin petang..
then masa picit memicit..full body massage
(mak kata tgn ma picit sedap terasa satu badan)-betol saya tak tipu awak :)
baby oil + lavendar oil...MENYENANGKAN..


Tapi semua yg ma lakukan belom tentu dpt balas semua pgorbanan mak selama nie.

TERIMA KASIH MAK....u know me more n more than other people.
SAYANG MAK....

korang mcm ne plak???ahahaha...
jadi ank yg berbakti pd org tua yea...
kalo dorang dah tak de doakan mereka..
kalo masih ade hargai lah mereka...
dgn kwn gf / bf  boleh mkn sedap2 tapi dgn mak abah korang kedekut????
berat rzki korang tau!!!
ringankan tgn bagi org tua..insyallah MURAH RZKI..trust me.

satu lagi....
takde ape yg mghubungkan kita dgn mak abah bila dorang dah takde nanti ...
kecuali DOA...
mcm tu juga dgn kita...
kalo kita dah takde ..MAKA..
anak2 pula yg perlu mendoakan kedua org tuanya....


saya tak pandai tapi sekadar mengingatkan semua.

tonsil bengkak

sape???si kakak..batuk + demam.
doc kata tonsil bengkak....mkn ubat tido.
tak gi sekolah.
si ayah kena lah gi pejabat sekolah hantar surat.
must inform kalo tak kena tindakan plak kan.
(al maklum ni sekolah betul2 bukan sekolah tadika)
sejam gak tungu kat poliklinik KITA tu..
ada ramai yg masih menunggu giliran.
10 sampai 11 baru masuk bilik doc...

byk gak ubat kakak>>> dah la susah mkn ubat.
i'm telling her if still unwell ..NO BDAY PARTY this sunday yea!!!
thats means kena mkn all the medicine.
"ok mama......"
(kalo jwb ok laju je...)

AYAM........sup. (SUP AYAM)

"Bang ayam separuh ea..pastu potong kecik2 tau"-me
(dah la minta potong pastu byk songeh plak kan)haha

"Ambik lar seekor......kak"-him

"tk nak lar ---mkn 4org je"-me
---senang suruh potong trus kecik2..nk buat sup ayam!!!

**kenapa tk nak beli seekor???
jwpannye : kita org satu family lagi suka ikan!!!aym jarang2 lar.
lagipon kalo masak aym tak best kalo dah simpan lama dlm freezer.{tak sedap rasanya}

balik je umah trus masak sup ayam + kentang + carot = YUMMY
**si kakak demam tu yg wat sup :)

Mana STOCK???

disebabkan kat umah minyak masak dah abis..
bujet beli kat kdai runcit je lar(coz dekat kan)
alih2 boleh SEMUA kedai takde stock!!!
ishhhh..tak pasal kena gak gi GIANT.
(cepat2 jln mcm robot) coz dah dekat time si adik balik scool.
>>>>>>>>>>tgk je tmpat minyak
--->>aisyeh
yg ade cuma minyak masak brand giant.
(sahih lar pasal kes sorok stok minyak nie)
No choice okey :(
giant pon boleh lar.
nanti kang nak masak mcm ne kalo minyak takde kan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

My fav song -maher zain 4the rest of my life

Lirik For The Rest Of My Life – Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You’ve found your home and sail with me
And I’m here with you
Now let me let you know
You’ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you
For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For opening my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I asked Allah to bless all we do
You’re my wife and my friend and my strength
And I pray we’re together in Jannah
All I know I found myself
I feel so strong
Yes every thing was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say
For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you
For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart
Now that you’re here
In front of me
I strongly feel love
And I have no doubt
I’m singing it loud
That I will love you eternally
For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you
For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

Tuesday, January 11, 2011

kete dan parking???

ari ni ma ambik ank kat sekolah kul 6.30pm si kakak kuar.mcm biasa ma cari parking.(byk giler yg double park,pastu bersimpang siur plak)sabar je la.fine lantak korang!!!selepas ambik kakak,kuar parking then........siot!!!bengong jgn parking tgh jalan boleh(which means hanya satu laluan je kat jln tu.kete dari arah dpn plak tak tahu nk stop..main redah gak.pastu dah jem.STUCK.. geram nye.waja dpn ni plak lembap tol nak reverse kete dia (kete yg park tgh jln tu lar -waja) apa lagi ma hon hon byk kali.paaaadan muka ko.jenis pemalas,asyik nk jln mudah tapi myusahkan org lain.mmg tak boleh blah.[chewah mentang2 dah terer bwk kete..ckp mcm tu plak]heran tol lar.SELFISH ...mcm ne nk ajar ank displin kalo diri sendiri tak betul kan [i'm not saying thats i'm perfect ok]

dulu sebelum ma berani nk bwk kete,huby asyik kena tukar shift dgn kwn kerja nye.ksian plak dgn hubby.then ma pelan2 beranikan diri bwk kete.yeahhhhh :) si ena ketot plak slalu bagi support.redah je ma/hahahaha..alhamdulilah so far ok je.dulu pernah sekali tersondol bumper tepi ketejiran yg park tepi jln.on that time bukan salah ma pon..coz ade kete yg parking jln sebelah reverse secara tiba2.sari kete ma yg kena sondol why dont ma sondol kete owang kan?hehehe..time dok kat pinggiran batu caves its happened.huby setel kan..ala bumper tersagt skit je.polish balik je kete jiran tu then its back to normal again.berkilat lagi tau.sejak kes ni lar ma cuak skit nk bwk kete.

lagi satu ma nk share kt sini mas ama mgandung nabilah anak 1st time tu pewot dah besar gak lupa bape bulan, naik kete bpak saudara hubby.huby tingal hospital jaga atuknya yg sakit/skrg atuk hj adam dah arwah=al fataihah.nak dijadikan cite pas isi minyak kete ntah tiba2 minyak mcm lekat.kete laju time tu,hampir melanggar benteng highway.ma kaku tak kata ape.nasib ade makcik huby yg dok sebelah tmpt driver sempat pusing streng kete.kalo tak ma tak dah ari ni.subhanallah...Allah TU MAHA BESAR...dari peritiwa itu ma amat2 lah fobia kalo naik kete yg dipandu laju.

my bff (naddy amat) knows about this...dulu bila keje MIDA..slalu ulang alik dgn nad.she drive,mmg berani mati tau naik kete dgn dier ni.hahaha..but the memory stil in my mind until now.pernah terlangar kete owang,kena saman...aduyai nad nad.mis u darling..kadang2 singah pasar malam baru dier hantar ma balik.we buy DINASOUR-rangka ayam..ahaks.our feberet tau :P she drive and ma akan suap dier mkn..mmg buruk lantak kan..kan...heheehe.we all tong tong duit minyak kalo kena saman kitaorg share byar sama2.[en husben yg tolong gi setel kan]

resipi yg lazat utk dicuba

resipi puding pelangi
Bahan-bahan ( 5-6 orang )

* 10g serbuk agar2
* 650ml air
* 200gm gula pasir (kalau nk kurang manis wat dlm 180gm pun ok)
* 60gm mentega
* 1 biji telur
* ½ tin susu cair
* 1 sudu makan tepung custard
* 1 sudu makan serbuk koko
* 1/2 sudu teh vanilla
* pewarna merah dan kuning secukupnya (kalau nak warna2 lain pun boleh)

Cara-cara

1. Masak agar2, air dan gula hingga mendidih dan ketepikan
2. Pukul telur sebentar menggunakan whisker kemudian masukkan susu dan tepong custard dan kacau hingga adunan ini rata, kemudian ditapis
3. Setelah ditapis, satukan adunan telur dan agar2 dan kacau lagi hingga rata, serta masak semula sehingga adunan mendidih kemudian masukkan mentega dan vanilla dan kacau hingga rata. Then pastu tutup api.
4. Bahagikan adunan kpd 3 mangkuk (sama byk). Then bubuh koko (campurkan sedikit air dulu) ke dalam salah satu adunan di dalam mangkuk dan kacau hingga rata , adunan yang dalam 2 mangkuk lagi masing2 leh letak kuning dan merah.
5. Sengetkan loyang/pe2 bekas puding sedikit (boleh gunakan bekas square 7x7in) - i.e. biar satu hujung tu tinggi (lapik/alaskan dgn pe2 utk tinggikan).
6. Mula2 tuangkan satu senduk makan adunan warna merah ke dalam loyang/bekas (dihujung yg paling rendah tu ler), kemudian satu senduk makan adunan warna kuning dan las skali satu senduk adunan warna coklat. Ulang buat cam ni sampai semua adunan habis.
7. Bila dah siap, letakkan semula loyang/bekas ke kedudukan asalnya. Then, masukkan ke dalam peti sejuk.

korang cuba lah resipi nie...resipi kredit kat alma myresipi.



RESIPI CREAM PUFF (kredit kat yani myresipi)

Bahan-bahan ( 10 biji )

* 100ml air
* 45g butter-suhu bilik, potong 1cm
* 60g tepung gandum- diayak
* 2 biji telur(100g)

Cara-cara

1. Persediaan awal. Panaskan oven pada suhu 200C. Alaskan dulang oven(oven plate) dengan aluminium foil kemudian sapukan minyak ke atasnya. Lepas tu ayaklah tepung. Masukkan telur ke dalam mangkuk. Pukul biar telur kuning dan putih berncampur.

2. Masukkan air dan butter ke dalam periuk. Masak dengan api sederhana kemudian kuatkan sehinggalah mendidih. Bila dah mendidih tutupkan api.

3. Masukkan tepung dan kacau cepat-cepat.

4. Panaskan semula adunan dengan api sederhana sehingga nampak kepingan nipis terbentuk. Kemudian padamkan api.

5. Masukkan telur, kacau cepat-cepat

6. Masukkan adunan ke dalam piping bag. Pipe kan ke atas dulang seperti dalam gambar. Anggaran diameternya ialah 5cm.

7. Tekan bahagian tanduk yang terhasil supaya cream puff nampak cantik.

8. Spray permukaan cream puff dengan air. Bakar dalam oven pada suhu 200c selama 15 minit. Kemudian turunkan suhu kepada 180c dan bakar selama 25 minit. Kalau nak nampak lagi perang biarkan cream puff di dalam oven beberapa minit sebelum dikeluarkan.

9. Sejukkan cream puff sebelum dimasukkan kastad krim.

RESIPI KASTARD KRIM

Bahan-bahan ( lebih kurang 300ml )

* 1 sudu besar tepung
* 1 sudu besar tepung jagung
* 4 sudu besar gula
* 200cc(1 cup) susu segar
* 1 biji telur (L size)
* 1 sudu besar mentega

Cara-cara

1. Masukkan bahan dari no1 - 3 ke dalam mangkuk. Masukkan 1-2 sudu besar susu. Kacau jangan ada yang berketul.
2. Masukkan telur dan kacau lagi. Kemudian masukkan susu yang selebihnya dan kacau.
3. Wrapping mangkuk dan masukkan ke dalam microwave. Guna suhu yang tinggi. Masak sehingga pekat. Setiap 1 minit lebih bawa keluar dari microwave dan kacau. Ulang sehingga pekat.
4. Bila dah siap, masukkan mentega. Kacau.
5. ** Perhatian: Kalau nak guna hanya kuning telur, gantikan sebiji telur tu dengan 2 biji telur kuning.

>>>resipi kastard kredit kat honey myresipi.

hujan

kita ni kalo Panas....bising>>>kalo Sejuk...mengeluh.tak pernah nak say TQ ALLAH FOR EVERYTHING

this week ari2 hujan.kjap berhenti kjap hujan.tak kisah lah ,lagipun kalo kuar umh bwk kete.bukan nye BOCOR bumbung kete tu pun kan!!!!hahhaa...terima je apa pun.hubby n me tiap minggu rotate ambik & hantar anak2 gi scool dan mgaji.bila hubby ade (keje shift ptg) relaks lar skit ma .if not huhhhh :P marathon beb.yg penting ukur lilit peha dan pewot nie ade gak lar kurang nye.

slalunya ma drive g ambik ank2...motor???urghh sudah lama tak bawak ok.adakah ma boleh lagi bwk motor?hikhihik(ketawa kecil) dibuatnye tergolek tak pasal plak kan!!!hubby kata bwk je kete,kalo mama nak nanti abg belikan skuter...tu dia!!!(en husben yg sgt syg kat wife dier)

but if hujan bwk je kete...senang tak basah.(al maklum ma ni sensitif kalo kena hujan>>>pening tau) walaupon parking susah skit time hujan,but kakak no worries ok.mama dtg ambik kakak...parking jauh skit tkpe.lipat je la kaki seluar tu.(becak...nanti kotor plak kan)

HUJAN ITU RAHMAT DARI ALLAH S.W.T :)

Monday, January 10, 2011

sekilas tentang AJL 25

yeahhh ana raffali menang..TOLONG INGATKAN AKU.taniah buat ana..nice song..u owe youtube ana raffali..ahaks...ahhaha..ternganga semua dgn keputusan juri ml AJL25.mmg tak dinafikan kesemua nya hebat2 belaka.termasuk lah hafiz /adegan yg mncemaskan.faizal tahir dgn gimiknya yg tersendiri>>mmg giler/masuk dlm air dgn kaca mata???? mcm2 artis kita.black/meet uncle hussien pon menang gak.apapun taniah buat yg menang.yg kalah usaha lagi.adatlah tu..kalo semua nk jadi juara bukan AJL lar weii..YUNA.....i love ur song/ur voice tone yg unik.harap yuna ade lagu yg lebih gempak for next AJL.tapi perasan tak ade yg tak lengkap ml AJL tu...where Dato Farid Ridzuan yea???langsung tidak kelihatan..ade komitmen yg lain agaknya.

mmg ramai yg tak puas hati dgn keputusan juri,,,hello???juri lebih arif tau
lagi pula AJL semuanya ttg lagu..LAGU!!!!! korang kena lah nilai lagu ana raffali tu juga..jgn pandai booooooo je ok.

kerja atau still as fulltime housewife

entah lar..rasa mcm nk kerja tapi anak2???
kalo dpt kerja dekat area prima saujana / kajang dgn gaji yg ok why not kan?
(ape guna sijil komputer dgn pglaman yg ade)
dpt gak tolong hubby>>tapi husben lagi suka ma dok umh.
last time ma keje kat MIDA kl sentral...many friends and i mis them.
byk pgalaman yg dpt..disebabkan ditempatkan dibahagian science polymer,
ma blajar byk pasal bhn2 kimia ni..mula2 mmg blur
and nobody teach me how??but dgn pgalaman yg ade sbelumnya..alhamdulilah.
tak susah pun nk jwb visitor punya soalan.disebabkan kita boleh control situasi dan
pandai sgt tu yg slalu kena replace pgawai yg takde/\@mc/on leave.
ok tokmo lar cite pasal tu...bushan@meyampah.

tgh sekodeng keje kot2 ade bersesuaian.tapi yg dkt dgn umh..yg jauh2 tu tkmo lar.
nanti abis masa ats jalan je..sungguh membosankan...

bday kakak 10 jan

adoi..boleh terlupa.ini semua gara ajl25 tu la.but insyallah mama arrange bday party kakak this sunday.husben ku cumey tak tahu pon lagi pasal ni,nanti baru bgtahu.biasalah org lelaki bukan suka sgt hal mcm ni.hehhee..tapi dah bini suka /hubby layan je.

ingat nk wat kek coklat/barbie edible image on top + fresh cream...kalo larat ma buat blueberry cake.coz nk try new resipi yg my aunty bagi.menu simple je kot.malas nk masak yg remeh2.bukan dlm mood rajin..hukhukhuk..

si adik plak sibuk nk bagi kakak adiah.(tapi guna duit mama,coz adik tkde duit)kena lagi mama nampaknya.invitation only my family members (mak abah along ayg dan adik yg lain + jiran depan ,kiri dan kanan/si ena ketot ni balik bila agaknya??gi penang smpai ari ni blum balik, dan kwn2 kakak)

2011 yea...

dah masuk tahun baru pon..lama gak tak update blog nie.(bz dgn biz dan melayan anak2).apapun alhamdulilah tahun demi tahun aku mjadi lebih matang..lebih SABAR >>>yea la tu.hikhikhik..thn 2011 ni si kakak masuk darjah 1 [dah besar anak saya,tak sangka masa bergerak dgn pantas] si adik plak tahun nie masuk tadika PASTI AL-INSYIRAH,last year kat tadika sri jenaris/smart readers..but utk thn ni me n hubby decide supaya dia lebih belajar islamic/bhsa arab.

en husben yg agar frust dgn bonus thn nie still COOL je.rzki itu Allah tentukan.husben yg sygkan si isteri mghadiahkan nokia x2...hehehe.tq so much abg (alah bile dpt hadiah syg mayang) ahaks.abg sgt manjakan ma,ape nak insyallah dipenuhi >>>nie tgh bodek belikan fridge yg baru.yg lama tu kecik lar susah nak simpan kek customer.aha...biz kek ok.tapi kena la limitkan order coz ma lebih berikan tumpuan pd family dan rutin harian.delivery pon juz hari sabtu & ahad.sape nk tgk blog tu >> szcutesweet.blogspot.com