Saturday, January 16, 2010

Seikhlas Pandang Tersingkap Kenangan Lalu

Tiada apa yg lebih bermakna bila dapat berhubung dgn kwn2 la dibangku sekolah. Itupun bertemu di alam maya. Sweet sgt2. Tapi ada gak yg langsung tk dpt dikesan. Tapi yg pasti all the face is already different. Ada yg sampai tak recognize each others. Hahahaha..termasuk la diri saya ini. Ye la..dulu ma keding (kurus kering) je. Skrg tgk & nilai sendiri...Apapun frust jugak bila ada kwn yg tk tahu hargai keikhlasan dan ketulusan yg diberi. Biarlah janji dia bahgia dgn hidupnya. Doa ku agar kau sntiasa dilindungiNYA. Kebaikan kita seringkali disalah ertikan. Al maklum bila dah kahwin ni masing2 buat hal sendiri. Kadangkala suami tk bagi bergaul...Mcm2 ragam suami zaman skrg. Ada jugak kwn2 yg terlampau megah diri...tapi ramai lagi kwn2 yg lebih berjaya,rasanya dowang lagi low profile and humble. Langsung tak arrogant ataupun poyo's. Yg pattern mcm tu lantak koranglah, asalkan happy.

Bila bercerita bab kahwin plak...bg yg tak tahu lagi..i'm mother of two princess.Both are girl. Now they are 6 & 4 years old. Me & Hubby take turn send them to school. Hopefully anak2 mama rajin belajar.. Bukan apa kalo tak sekolah tu punyalah leka dok tgk tv..apa lagi channel carton @astro di rmh mmg byk pilihan nak ditonton. Itu belum lagi kalo main games. Pening juga lah melayan karenah ank2 yg tgh nk membesar ni. My hubby is Azmir. Kenal each other pun coz keje di tempat yg sama tapi berlainan department. Dari kwn..skrg dah jd my husband. Bertanggungjawab sepenuhnya dlm memenuhi kehendak dan keperluan..kadang2 kalo bukan keperluan pun if i wish to have it he will try to get it for me.Kalo tak merajuk tak ingat.. sampai tk boleh tido mlm.


This is my first blog...i'm too excited. I'm love to write n write again..hhahaha.Dari bangku sekolah menengah (SMKSMS) dah terserlah bakat penulisan ku ini.dah lama juga behenti menulis..tapi ada sekali dulu ma masuk contest @ RTM..Sempena hari bapa.dapat hadiah saguhati..mkn free kat restoran Jepun..BENTO..mmg favorite pun...sedap tol.tapi tk sangka pun karya masih diterima. So kat blog ni jugak la ma akan update all about myself, family serta yg bersangkutan dgnnya.

That's all from me for now...hopefully anda tak bushan melayari blog saya ini
by me : SHIMA AZMIR

No comments: