Tuesday, January 19, 2010

Nebulizer @ Poliklinik Kita Saujana Impian

Selepas seharian mandi kolam..Qalisha kena asma kul 9mlm. Serta-merta mama col ayah tempat keje suruh balik.A.S.A.P. mana taknya Qalisha bernafas ikut perut bukannya melalui paru2.tk normal la tu..ni kali yg ke2 Qalisha terpaksa melalui prosedur 'nebulizer'..pastu dia ok je.time nie lah si kakak nk tunjukkan betapa lah sygnya dia pd si adik...so sweet.semuanya akibat mandi kolam terlalu lama.kalo nk ikutkan mama & ayah tkde plak punya history asma...ntah mcm mana Qalisha ni boleh terkena asma. as per my opah said "cari je sate arnab bg dia mkn.nanti insyllah, boleh baik."hubby kata nanti nk pergi beli kt sate Samuri @ Kajang. Mcm2 ragam ank2 sewaktu mereka membesar.Pendek kata kita kena selalu awasi dan perhatikan mereka.so far kes asma Qalisha tak la teruk sampai kena rujuk ke hospital. Memang sukar nk control bila dah nampak kolam..sure dia nk mandi sama.kalo tk bagi banyak pula bunyinya.cian pun ada..kakak mandi takkan si adik nk tengok je!!!

2 comments:

Anonymous said...

alah sian nye kat adik... jangan sampai mama mok lak yang kena asma dah la..coz mama mok kan suka mandi kolam malam2..hahahahahaha

Norhasimah Mohd Room said...

hampeh kak yang...hhehehe