Tuesday, January 19, 2010

Gift from my hubby..

Sepanjang perkahwinan..ni lah antara hadiah dari hubby yg amat ma syg.Hurm..mana tak nya kalo dikira2 balik dah beribu2 duit hubby spend kat ma...Tak semua isteri bertuah mcm saya ni..hahhaha (bertuah ke???).cuma ada satu lagi yang teringin sgt2 ialah camera canon (ala yg mcm photographer pakai tu).Hubby kata insyallah kalo ada rezeki lebih nanti dia belikan...hujung thn boleh la.so nanti kalo dah ada camera tu boleh la ma tunjukkan bakat ma mgambil gambar.However, thanks a lot syg.kerana sanggup melayan karenah ma.walaupun kami berbeza umur 9 thn tapi alhamdulilah dia amat memahami.tipulah kalo kata tk pernah selisih faham..itu lumrah kehidupan..masing2 belajar dari kesilapan dan berusaha utk berubah. Give & take..tk rugi tau kalo dlm perhubungan kita amalkan.so i hope this year memberikan kesenangan dan kebahagiaan pd kami sekeluarga.Dijauhkan dari hasad dengki manusia.al maklum lah mana ada org senang duduk bila tgk kita lebih skit...biasalah tu.yg penting bersederhanalah dlm kehidupan sehari2.jgn gaji 30sen belanja sampai 1ringgit.tak ke sakit dikemudian hari nanti...

Tapi kan ada juga yg jenis..boros tk tentu pasal sampai nk makan kena ikat perot!!!money planning yg sama sekali tk betul.pakai je kete besar ,every month habis duit bayar kete & bil. utk duit makan??? langsung tak ada.yg paling menyakitkan hati bila dorang susah nanti org lain yg kena tempiasnya...(ada ke patut?tk patut kan?)sendiri punya masalah sendiri tanggunglah snediri.huh!!!Itu sebab ma bersyukur punya suami yg amat pentingkan keperluan & juga kehendak kami sekeluarga.Every berkerja untuk cari duit..Lagipun mana ada duit yg turun dari langit.semuanya kena cari..usaha pastu baru bertawakal.jgn bertawakal je siang mlm, alamat mati la woi..Allah kan suruh berusaha.

laptop presario CQ40 ini adalah gift yg paling latest la..
cq501 Pictures, Images and Photos

mesin jahit ringo ni plak mmg ma guna..mcm2 jenis jahitan boleh.aru je servis & tukar motor 2 bln lepas.


hp ni plak 6120 classic diberikan time bday ma
alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5428609453168987746" />

bday gift
telefono Pictures, Images and Photos

bday gift
Nokia 6600 Pictures, Images and Photos

engagement gift
8310 Refurbis Pictures, Images and Photos

No comments: